Rusya soruşturması savcısı: Trump'ın eski avukatı seçimleri etkilemeye çalıştı

Rusya soruşturması savcısı: Trump'ın eski avukatı seçimleri etkilemeye çalıştı

ABD'de yürütülen Rusya soruşturmasının özel savcısı Mueller, ABD Başkanı Trump'ın eski avukatının seçimleri etkilemeye çalıştığını söyledi.

ABD'de yürütülen Rusya soruşturmasının özel savcısı Robert Mueller, ABD Başkanı Trump'ın eski avukatının seçimleri etkilemeye çalıştığını söyledi.

ABD’de 2016 Başkanlık seçimlerine Rusya’nın müdahale ettiğine yönelik soruşturmada özel yetkili savcı Robert Mueller, Başkan Donald Trump’ın eski avukatı Michael Cohen’in ilk başta yalan söylese de soruşturmaya “önemli boyutta” bilgi katkısında bulunduğunu söyledi.

Mueller ve ekibi, gelecek hafta New York’taki davada kararını açıklaması beklenen mahkeme yargıcına Cohen’le ilgili belgeler sundu. Savcılara göre, Trump’ın eski avukatı Cohen, Ruslar’ın Trump’ın seçim kampanyasına erişmeye yönelik girişimleri hakkında soruşturma ekibine bilgiler verdi.

Mahkeme belgelerine göre, Rusya 2015’e kadar geriye uzanan dönemde Trump kampanyasıyla temasa geçmeye çalışmış. Cohen 2015 yılı itibariyle Rusya Federasyonu’nda “güvenilir bir kişi” olduğunu iddia eden bir Rus vatandaşıyla görüştüğünü ve Trump’la Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in görüşmesini teklif ettiğini anlatmış. Mahkeme belgelerinde adı açıklanmayan bu kişi Trump kampanyasına “siyasi sinerji” ve “hükümet düzeyinde sinerji” önermiş.

New York’taki ayrı bir davada da federal savcılar, Cohen’in, işbirliğinden dolayı ılımlı ölçüde bir kredi tanınsa da ciddi sürede hapis cezası alması tavsiyesinde bulundu. Savcılar, Cohen’in Trump’la ilişkiye girdiğini iddia eden iki kadına sessiz kalmaları için ödeme yapılmasını organize ederek 2016 başkanlık seçimlerini gizlice etkilemeye çalıştığını belirtti.

New York federal mahkemesinin Cohen hakkındaki kararı gelecek Çarşamba günü açıklaması bekleniyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.