Rusya'dan ABD seçimlerine müdahale açıklaması: Yazışmaları yayınlamaya hazırız

Rusya'dan ABD seçimlerine müdahale açıklaması: Yazışmaları yayınlamaya hazırız

Rusya Siber Tehditlere Müdahale Merkezi Başkan Yardımcısı, Rusya'nın ABD'de 2016 yılında yapılan başkanlık seçimlerine müdahale ettiği şeklindeki iddialarla ilgili olarak, ABD ile yapılan yazışmaları yayınlamaya hazır olduklarını söyledi.

Rusya Siber Tehditlere Müdahale Merkezi Başkan Yardımcısı Nikolay Muraşov, Rusya'nın ABD'de 2016 yılında yapılan başkanlık seçimlerine müdahale ettiği şeklindeki iddialarla ilgili olarak, ABD yönetimi ile yapılan yazışmaları yayınlamaya hazır olduklarını söyledi.

Gazetecilerin ABD’den Rusya’nın 2016 seçimlerine müdahale ettiği iddialarına ilişkin bir bilgi alıp almadıkları yönündeki sorusunu yanıtlayan Muraşov “Hayır, almadık” yanıtını verdi.

Muraşo, seçimlerle ilgili suçlamalara ABD Başkanı Donald Trump’ın göreve başlamasından önce diplomatik kanallar aracılığıyla yanıt verdiklerini şu sözlerle aktardı: “Hatırladığım kadarıyla ilk bilgi ancak 31 Ekim 2016’da geldi. Ondan sonra buna birçok ek yapılmış, hackleme ile ilgili belli teknik bilgiler vardı. Tüm bunlar incelendi, (ABD Başkanı Donald) Trump’ın göreve başlamasından önce bizim görüşümüz, bakış açımız da ABD’ye aktarıldı.”

Hükümetler arası anlaşmalar doğrultusunda bu bilgilerin karşı tarafın rızası olmadan paylaşılamayacağını belirten Muraşov “ABD tarafı onay verirse konuyla ilgili tüm yazışmaları yayınlamaya hazırız” ifadesini kullandı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.