Başkanlık seçimi davası: Trump’ın eski danışmanı gözaltına alındı

Başkanlık seçimi davası: Trump’ın eski danışmanı gözaltına alındı

ABD Başkanı Donald Trump’ın eski danışmanlarından Roger Stone Florida’da gözaltına alındı.

Özel yetkili savcı Robert Mueller’ın yürüttüğü Rusya soruşturması kapsamında Florida’nın Fort Lauderdale kentinde Parşembe akşamı gözaltına alınan Stone’un, Cuma günü hakim karşısına çıkarılması bekleniyor.

Mueller’ın ofisinden yapılan açıklamaya göre ABD Başkanı Donald Trump’ın eski danışmanlarından Roger Stone, yalan beyanda bulunma ve tanığı yalan ifadeye zorlamanın da aralarında bulunduğu 7 ayrı suçlamayla karşı karşıya.

Trump’ın seçim kampanyası sırasındaki danışmanlarından biri olan Roger Stone, 2017’nin Eylül ayında, Temsilciler Meclisi İstihbarat Komisyonu’na verdiği ifadede Rusya’nın başkanlık seçimlerine olası müdahalesiyle hiçbir şekilde bağlantısı olmadığını söylemişti.

Eski kişisel avukatı Michael Cohen’ı, süresi indirilmiş hapis cezası alabilmek için yalan söylemekle suçlayan Trump, diğer bir danışmanı Roger Stone’uysa kendisinin aleyhine ifade vermeyeceğini söylediği için övmüştü.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.