Trump'tan Rusya soruşturmasını yürüten özel savcı ve eski avukatına tepki

Trump'tan Rusya soruşturmasını yürüten özel savcı ve eski avukatına tepki

ABD Başkanı Trump, Rusya soruşturmasını yürüten özel savcı Mueller ve eski avukatı Cohen'e Twitter üzerinden tepki gösterdi.

ABD Başkanı Donald Trump, Rusya soruşturmasını yürüten özel savcı Robert Mueller ve eski avukatı Michael Cohen'e Twitter üzerinden tepki gösterdi.

Trump, Rusya soruşturmasında özel savcı Robert Mueller’ı Arjantin’de katıldığı G20 zirvesi sırasında da eleştirmeyi sürdürdü. Paylaştığı Twitter mesajında Trump, soruşturma için kullandığı “cadı avı” nitelemesini tekrar etti. Trump, Rusya’da herhangi bir inşaat projesini hayata geçirmediğini vurguladı.

Trump mesajında, “Çok iyi bir imarcıydım, mutlu bir hayatım vardı ve ülkenin kötü bir yöne gittiğini gördüm. Tüm zorluklara rağmen Başkanlık için yarışmaya karar verdim, işlerimi de çok yasal, çok uygun şekilde sürdürmeye devam ettim, kampanya sürecinde bunun hakkında konuştum” diye yazdı.

ABD Başkanının eski avukatı Cohen’ın Trump’ın Rusya ile bir emlak anlaşması konusunda Kongre’ye yalan söylediğini federal mahkemede itiraf etmesi sebebiyle moralinin bozuk olduğu söyleniyor.

Trump’ın Moskova’da otel, rezidans ve alışveriş merkezi kompleksi yapma planları 20 yıldan öncesine dayanıyor. ABD Başkanı, kampanyası boyunca Rusya ile hiçbir iş yapmadığını ve Kremlin’le hiçbir bağlantısının olmadığını söylemişti.

Ancak Perşembe günü Beyaz Saray önünde muhabirlere, zamanında bir bina inşa etmeyi düşündüğünü söyledi.

Trump, ‘’Yapsaydım da bir yanlış olmazdı. Kampanyamı yürütürken kendi işlerimi de yürütüyordum. Kazanmama ihtimalim yüksekti ve kaybetseydim işimin başına dönecektim, bu esnada neden fırsatları kaçırayım ki?’’ dedi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.