Afganistan'da bir katil hakkında verilen kısas kararı infaz edildi

Afganistan'daki İslam Emirliği yönetimine bağlı mahkeme tarafından verilen kısas kararı infaz edildi.

Afganistan'ın batısındaki Ferah vilayetinde İslam Emirliği yönetimine bağlı mahkemenin bir kişiyi öldürdüğü belirtilen tutuklu hakkında verdiği kısas kararı infaz edildi.

İslam Emirliği yönetimi sözcülerinden Zebihullah Mücahid tarafından yapılan açıklamada Ferah vilayeti nüfusuna kayıtlı bir kişinin Herat vilayetine kayıtlı bir başka kişiyi öldürüp değerli eşyalarını çaldığı tespit edildi.

Açıklamada, Ferah vilayetinde devam eden soruşturmaya katilin yakalandığı ve ölen kişinin ailesi tarafından teşhis edildiği belirtildi. Yine aynı açıklamada katilin suçunu kabul ettikten sonra mahkemeye sevk edildiği de kaydedildi.

Son olarak mahkeme katil hakkında kısas hükmünün uygulanmasına karar verdi. Yerel mahkemenin kararı üst mahkeme ve Yüksek Mahkeme'nin ardından Hibetullah Ahundzade'ye sunuldu.

Ahundzade'nin onayının ardından hakkında karar verilen kişiye hüküm infaz edildi.

Afganistan'da Ağustos 2021'de yönetimi devralan Taliban, ülkede İslami esaslara dayalı bir yönetim tatbik etme amacında olduğunu açıklamıştı.

Taliban lideri Hibetullah Ahundzade'nin ofisi tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamada, ülkede had cezaları ve kısas kararlarının hassas bir şekilde uygulanacağı ifade edilmişti.

Öte yandan geçtiğimiz günlerde de Afganistan'ın farklı vilayetlerindeki mahkemelerce verilen had cezaları halka açık bir şekilde tatbik edilmişti.

Kaynak: Mepa News

Yorum Yap
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
Yorumlar (4)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

İlgili Haberler

Afganistan'da bir Taliban yetkilisi babasının katilini affetti
Afganistan ile Pakistan arasındaki sınır çatışmaları yeniden başladı

Haberler Haberleri