Afganistan ile Pakistan arasındaki sınır çatışmaları yeniden başladı

Afganistan ile Pakistan arasındaki sınır çatışmaları yeniden başladı

Afganistan ile Pakistan arasındaki sınır çatışmalarının yeniden patlak verdiği bildirildi.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Afganistan'ın güneyindeki Kandahar vilayetinin Spin Boldak ilçesinde Pakistan güçleriyle çatışmalar yaşanıyor.

Spin Boldak ilçesinden Pakistan'a açılan Çaman sınır kapısında Afgan sınır güçleriyle Pakistan güçleri arasındaki çatışmaların sabah saatlerinden itibaren aralıklarla devam ettiği belirtiliyor.

Bölge kaynaklarının aktardığı bilgilere göre çatışmalara Afgan tarafının sınır hattına inşa etmek istediği yeni noktalar neden oldu.

Afganistan-Pakistan arasındaki geçişin sağlandığı en en büyük ikinci sınır kapısı olan Çaman bölgesinde Afgan sınır güçleriyle Pakistan güçleri arasında zaman zaman gerilim yaşanıyor.

Son olarak geçtiğimiz günlerde Pakistan güçlerinin sınır kapısında Afgan kadınları taciz ettiği iddiasıyla kapıda çatışmalar yaşanmış ve 1 Pakistan askeri ölmüştü.

İki ülke arasındaki sınır çatışmalarının Durand Hattı tartışmaları nedeniyle uzun yıllardır devam ettiği biliniyor.

Kaynak: Mepa News

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.