Afganistan ile Pakistan arasındaki çatışmalar yeniden patlak verdi

Afganistan ile Pakistan arasındaki çatışmalar yeniden patlak verdi

Afganistan ile Pakistan güçleri arasında yaşanan sınır çatışmalarının devam ettiği bildirildi.

Afganistan'daki İslam Emirliği'ne bağlı sınır güçleriyle Pakistan güçleri arasında bir süredir aralıklarla devam eden sınır çatışmaları yeniden patlak verdi.

Kandahar vilayetinde bulunan ve Pakistan'ın Çaman bölgesine açılan Spin Boldak sınır kapısında patlak veren çatışmalarla ilgili konuşan İslam Emirliği yönetiminin Spin Boldak Sınır Güçleri Komutanı Mevlevi Muhammed Haşim, çatışmaların devam ettiğini ancak sonlandırılması için de bir yandan müzakerelerin sürdüğünü dile getirdi.

Pakistan güçlerinin Afganistan topraklarına yönelik top atışları nedeniyle çok sayıda sivilin hastanelerde tedavi altına alındığı aktarıldı.

Sınırın Pakistan tarafında da çok sayıda kişinin yaralandığı, en az 15 kişinin Çaman hastanesine sevk edildiği bildirildi.

Afganistan ile Pakistan arasında son olarak 10-11 Aralık tarihlerinde yaşanan sınır çatışmalarında ölen ve yaralananlar olmuştu.

İki ülke arasındaki sınır çatışmaları uzun yıllardır belli aralıklarla devam ediyor.

Kaynak: Mepa News

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.