Burkina Faso ordusu sivil katliamını itiraf etti

Burkina Faso ordusu Togo sınırında cihat yanlısı gruplara karşı gerçekleşen bir operasyonda sivillerin öldüğünü kabul etti.

Batı Afrika ülkesi Burkina Faso, ülkenin güneydoğu kesiminde cihat yanlısı gruplara karşı sürdürdüğü operasyonlarda "kazara" sivil ölümlere sebep olduğunu açıkladı.

Yerel kaynaklardan elde edinilen bilgilere göre, Burkina Faso askerleri Togo sınırına yakın bir konumda bulunan Kompienga ve Pognoa bölgeleri arasındaki bir noktada, cihat yanlısı gruplara karşı gerçekleştirdiği operasyonda "yanlışlıkla" sivilleri vurdu.

Ordu kaynaklarından yapılan açıklamada "Onlarca teröristin öldürülmesi ihtimali bulunan operasyonlar sırasında saldırılar maalesef sivilleri etkiledi." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada kaç sivilin hayatını kaybettiği bilgisine yer verilmedi.

Başka bir Batı Afrika ülkesi olan Togo da ordu cihat yanlısı gruplara karşı düzenlediği bir hava saldırısında sivillerin hayatını kaybettiğine dair haberleri doğrulamıştı.

Togo ordusunun 9 Temmuz'u 10 Temmuz'a bağlayan gece Benin ve Burkina Faso sınırına yakın bir nokta olan Savanes bölgesinde yürüttüğü hava saldırılarında 7 çocuğun öldüğü açıklanmıştı.

Kaynak: Mepa News

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

İlgili Haberler

Burkina Faso'da cunta lideri ilk yurt dışı gezisine çıkıyor
Burkina Faso'da ordu güçlerine yönelik saldırılar hız kesmiyor
Burkina Faso'da ordu güçlerine saldırılar: 12 ölü

Haberler Haberleri