Çavuşoğlu: Ticarette yerel para birimi kullanmak istiyoruz

Venezuela Dışişleri Bakanı Arreaza ile basın toplantısı düzenleyen Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Sadece Venezuela ile değil, diğer ülkelerle de ikili ticari ilişkilerimizde yerel para birimlerini kullanmak istiyoruz." dedi.

Venezuela Dışişleri Bakanı Jorge Arreaza ile ortak basın toplantısı düzenleyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Sadece Venezuela ile değil, diğer ülkelerle de ikili ticari ilişkilerimizde yerel para birimlerini kullanmak istiyoruz. Hiçbir ülkenin para birimine karşı değiliz ancak para birimleri, diğer ülke ekonomilerine saldırı aracı olarak kullanılmamalıdır." dedi.

Bakan Çavuşoğlu, Venezuelalı mevkidaşı ile başkent Caracas'taki görüşmesinin ardından ortak bir basın toplantısı düzenledi.

"Para birimleri, diğer ülke ekonomilerine saldırı aracı olmamalı"

İkili ticari ilişkilerde yerel para birimlerini tanıdıklarını anlatan Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

"Sadece Venezuela ile değil, diğer ülkelerle de ikili ticari ilişkilerimizde yerel para birimlerini kullanmak istiyoruz. ABD yönetimi kendi para birimi olan doları bir saldırı aracı olarak kullandığı için diğer ülkeler aralarındaki ticarette yerel paraları kullanmak istiyor. Hiçbir ülkenin para birimine karşı değiliz ancak para birimleri, diğer ülke ekonomilerine saldırı aracı olarak kullanılmamalıdır."

Turizm, tarım ve balıkçılık alanlarında anlaşmalar

Bakan Arreaza, iki ülkenin resmi yetkilileri tarafından yoğun çalışmalarla bazı anlaşmaları hazırladıklarını aktardı.

Ülkesi ve Türkiye arasındaki ilişkilerin geliştirilmesinin önemine vurgu yapan Arreaza, turizm, balıkçılık ve tarım gibi önemli alanlarda anlaşmalar imzalandığını duyurdu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

İlgili Haberler

Putin: Para birimlerini çeşitlendirmeli
Rusya ve İran ile yerel para anlaşması

Haberler Haberleri