Putin: Para birimlerini çeşitlendirmeli

Putin: Para birimlerini çeşitlendirmeli

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ulusal para birimiyle ticaret yapmak isteyen ülkelerin sayısında artış olduğunu söyledi.

ABD'nin yaptırımları nedeniyle Rusya, Türkiye, Çin ve İran gibi ülkeler ulusal para birimleriyle ticaret konusundaki görüşmelerini sıklaştırırken Putin'den diğer ülkelerin de istekli olduğu açıklaması geldi.

Doğu Ekonomi Forumu'ndaki bir oturumda konuşan Putin, "Dolarla alışverişte karşılaşılan durumları göz önüne aldığımızda, giderek artan sayıda ülke, ulusal para birimleriyle ticarete ilgi gösteriyor" dedi.

Kısıtlamalar bulunduğunu ve bunun öncelikli olarak petrol, petrol ürünleri ve gaz ticaretiyle ilişkili olduğunu kaydeden Putin, "İkili ticarette ulusal para birimleri kullanımını geliştirmek doğru bir eğilim. Bu, küresel ekonomide istikrar açısından da doğru. Kademeli olarak ilerleme sağlayacağız" ifadelerini kullandı.

Rus lider, ülkesinin yalnızca ABD Dolarına bağımlı olmak yerine uluslararası ticarette kullanılan yabancı para birimlerini çeşitlendirmesi gerektiğinin de altını çizdi.

Rusya Doğrudan Yatırımlar Fonu Başkanı Kirill Dmitriyev, 2019 yılında Çin ile ilk defa ulusal para birimleriyle ticari işlem yapacaklarını söylemişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.