Eş Şebab Somali'de bir bölgeyi ele geçirdi

Eş Şebab Hareketi'ne bağlı silahlı unsurların Somali'nin orta kesiminde düzenledikleri saldırıda bir bölgeyi ele geçirdikleri bildirildi.

Eş Şebab Hareketi'ne bağlı silahlı unsurların Somali'nin orta kesiminde düzenledikleri saldırıda bir bölgeyi ele geçirdikleri bildirildi.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, El Kaide bağlantılı Eş Şebab Hareketi'nin Somali'nin orta kesiminde yer alan Galgudud ilinde düzenlediği geniş çaplı saldırıda Mogadişu hükümeti kontrolündeki bir bölge ele geçirildi.

Galgudud iline bağlı Gargil bölgesinde düzenlenen saldırıda Eş Şebab tarafından hedef alınan güvenlik güçlerinin, Etiyopya ordu güçleri tarafından desteklenen 'Sofi milisler' oldukları ifade edildi. 

Yerel kaynaklar, birkaç saat süren çatışmaların ardından bölgenin Eş Şebab Hareketi'nin kontrolüne geçtiğini aktardı. 

Galgudud ili konumu:

Eş Şebab savaşçıları geçtiğimiz gün de Somali'nin güneybatısındaki Baydabo beldesi kırsalında Etiyopya ordu güçlerine ait bir konvoyu hedef almış, saldırıda ordu güçlerinden ölen ve yaralananların olduğu belirtilmişti.

Kaynak: Mepa News

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

İlgili Haberler

Eş Şebab'dan Somali'de Uganda ordu güçlerine saldırı
Somali'nin başkenti Mogadişu'da bombalı araç saldırısı
Eş Şebab Somali'de Etiyopya ordu konvoyunu vurdu

Haberler Haberleri