Somali'nin başkenti Mogadişu'da bombalı araç saldırısı

Somali'nin başkenti Mogadişu'da bombalı araç saldırısı

Somali'nin başkenti Mogadişu'da bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 6 kişi hayatını kaybetti, 13 kişi yaralandı.

Somali'nin başkenti Mogadişu'da kent merkezinde bir güvenlik kontrol noktasında iki bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda ilk belirlemelere göre en az altı kişi hayatını kaybetti, 13 kişi de yaralandı.

Hayatını kaybedenlerden çoğunun güvenlik görevlisi olduğu, yaralananlar arasında milletvekillerinin de bulunduğu dile getirildi.

Polis yetkilileri patlamanın yaşandığı güvenlik kontrol noktasının başkanlık sarayına 400 metre mesafede olduğunu belirtti.

Bazı görgü tanıkları da ilk patlamanın ardından şehrin üzerini bir duman bulutunun kapladığını ve ikinci patlamanın ilkine çok yakın bir yerde olduğunu aktardı.

Eş Şebab saldırının sorumluluğunu üstlendi. Saldırıda hükümet yetkililerinin ve güvenlik güçlerinin hedef alındığı ifade edildi.

Mogadişu'da geçen ay da Ceza Soruşturma Dairesi'ne çok yakın bir noktadaki bir otelin önünde bomba yüklü araçlarla canlı bomba saldırısı düzenlenmiş, olayda 22 kişi yaşamını yitirmişti. Bu saldırının sorumluluğunu Eş Şebab üstlenmişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.