IŞİD Somali’de Eş Şebab’a düzenlediği saldırının görüntülerini yayınladı

IŞİD Somali’de Eş Şebab’a düzenlediği saldırının görüntülerini yayınladı

16 Aralık tarihinde gerçekleştirildiği belirtilen saldırıya ait ilk görüntü IŞİD’in ‘resmi’ haber ajansı Amak üzerinden servis edildi.

IŞİD kısa bir süre önce Somali’nin kuzeyindeki Puntland özerk bölgesinde El Kaide bağlantılı Eş Şebab Hareketi’ne yönelik bir saldırı düzenlediğini açıklamıştı.

16 Aralık tarihinde gerçekleştirildiği belirtilen saldırıya ait ilk görüntü IŞİD’in ‘resmi’ haber ajansı Amak üzerinden servis edildi.

Yayınlanan videoda IŞİD mensuplarının Eş Şebab’a yönelik saldırısı ve saldırı sonrası çıkan çatışma yer alıyor.

IŞİD 16 Aralık’ta ülkenin kuzeyindeki Puntland bölgesinde gerçekleşen saldırı sonucunda 14 Eş Şebab mensubunu öldürdüğünü ifade etmişti. Videoda yalnızca 4 Eş Şebab mensubunun cesedi gösteriliyor.

IŞİD tarafından yayınlanan videoda Eş Şebab’dan ele geçirilen silah ve mühimmatlar da sergileniyor. Örgüt, 2015 yılında ülkede organize olmaya başlamış ancak Eş Şebab’ın sert önlemleri ile karşı karşıya kalmıştı. 16 Aralık’ta gerçekleşen saldırı IŞİD’in bugüne dek Somali’de Eş Şebab’ karşı yaptığı en büyük saldırılardan biri niteliğinde.

Kaynak: Çatışma Bülteni

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.