Somali'de IŞİD El Kaide'ye saldırdı

Somali'de IŞİD El Kaide'ye saldırdı

Somali'de faaliyet gösteren IŞİD mensuplarının El Kaide bağlantılı Eş Şebab Hareketi'ne yönelik saldırı düzenlediği öne sürüldü.

Bugün IŞİD'in 'resmi' olarak kabul edilen Amak Ajansı üzerinden yapılan açıklamada, IŞİD'e bağlı savaşçıların Somali'nin kuzeyinde El Kaide mensuplarına yönelik bir saldırı gerçekleştirdiği ifade edildi.

Somali'nin kuzeyindeki Puntland özerk bölgesine bağlı Kandala beldesi güney kırsalında düzenlendiği ifade edilen saldırıda 14 El Kaide savaşçısının öldürüldüğü öne sürüldü. 

IŞİD'e bağlı ajansın yaptığı açıklamada Eş Şebab isminin kullanılmadan, hedeften doğrudan 'El Kaide unsurları' olarak bahsedilmesi dikkat çekti.

Açıklamada ayrıca, El Kaide savaşçılarının kendilerine yöneli bir saldırı hazırlığında oldukları, ancak IŞİD savaşçılarının önce davranarak bu saldırıyı gerçekleştirdiği öne sürülüyor. 

Birçok silah ve mühimmatın da El Kaide savaşçılarından ele geçirildiği bilgisi IŞİD tarafından yapılan açıklamada yer alan diğer bilgiler arasında.

IŞİD, haftalık olarak servis edilen Al-Naba gazetesinin Kasım ayında yayınlanan bir sayısında Somali'deki El Kaide yapılanması olan Eş Şebab'ı açık bir şekilde tehdit etmişti.

Örgüt, çıkardığı dergide Eş Şebab'ın IŞİD'e karşı yeni bir saldırı dalgası başlattığını belirtti ve bu konuyla ilgili "savaşın eli kulağında" ifadesini kullanmıştı.

IŞİD, Somali'nin kuzeyindeki Puntland özerk bölgesinde kurduğu ilk askeri kamp olma özelliğini taşıyan "Komutan Şeyh Ebu Numan Eğitim Kampı"nın görüntülerini  2016 yılı Nisan ayında paylaşmıştı.

IŞİD'in Somali'de sadece ülkenin kuzeyindeki Puntland bölgesinde varlık gösterdiği biliniyor.

Çatışma Bülteni

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.