Eş Şebab Somali'de Etiyopya ordu konvoyunu vurdu

Eş Şebab Somali'de Etiyopya ordu konvoyunu vurdu

Eş Şebab Hareketi'ne bağlı silahlı güçlerin Somali'nin güneyinde Etiyopya ordu konvoyuna saldırı düzenlediği bildirildi.

Somali'nin güneybatısındaki Baydabo beldesi kırsalında Etiyopya ordu güçlerine ait bir konvoya yönelik saldırı düzenlendiği bildirildi.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, ülkenin güneybatısında bulunan Baydabo beldesi kırsalında seyir halindeki Etiyopya ordu güçlerine ait konvoya yönelik pusu saldırısı düzenlendi. 

Yerel güçlerin de eşlik ettiği konvoya düzenlenen sadırıda uzun süreli çatışmalar yaşandığını aktaran kaynaklar, çatışmada Etiyopya ordu güçlerinden ölen ve yaralananların olduğunu aktardı.

Saldırıda sonra sosyal medya ağları üzerinden açıklama yapan Eş Şebab Hareketi, saldırının kendileri tarafından düzenlendiğini belirtti.

Düzenlenen sadırıda ölü ve yaralı rakamına dair net bir açıklama taraflar tarafından belirtilmedi.

Etiyopya ordusu 2017 yılı Kasım ayında çok sayıda personel ve askeri aracı Somali'de konuşlandırmıştı. Etiyopya, Somali'deki askeri faaliyetlerini Afrika Birliği Somali Misyonu (AMISOM) şemsiyesi altında yürütüyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.