Eş Şebab'dan Somali'de üst düzey iki generale suikast

Eş Şebab'dan Somali'de üst düzey iki generale suikast

Eş Şebab Somali'nin başkenti Mogadişu yakınlarında iki generale suikast düzenledi.

El Kaide'nin Doğu Afrika'daki kolu olan Eş Şebab, Perşembe günü Mogadişu yakınlarında iki Somalili generale yönelik suikastın sorumluluğunu üstlendi. Üst düzey iki generale ek olarak 8 asker de, el yapımı patlayıcıyla düzenlenen bu saldırıda öldürüldü. 

Eş Şebab tarafından yapılan açıklamada, hükümete bağlı 12 Nisan Tugayı komutanı General Aden Dheere ve yardımcısı General Abd Ali Camami'nin yanı sıra 8 askerin, araçlarının bombalı saldırı ile hedef alınması sonucu öldürüldüğü ifade edildi. Mogadişu hükümeti sısa bir süre sonra yaptığı açıklamada iki generalin öldürüldüğünü doğruladı. 

Yetkililer generallerin Aşağı Şabel bölgesindeki bir askeri üssü ziyaret ettikten sonra Mogadişu'ya dönüyor olduklarını ifade etti. İkili bölgede Mogadişu hükümetinin Eş Şebab'a karşı saldırılarını komuta ediyordu. 

Aşağı Şabel, Mogadişu'nun hemen batısında yer alıyor ve Eş Şebab'ın kalelerinden biri niteliğinde. ABD bölgede gruba karşı çok sayıda insansız hava aracı saldırısı gerçekleştirmişti.

Kaynak: Long War Journal, Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.