ABD Somali'de Eş Şebab'a hava saldırısı düzenledi

ABD Somali'de Eş Şebab'a hava saldırısı düzenledi

ABD'nin Somali'de düzenlediği hava saldırısında El Kaide'nin Doğu Afrika'daki kolu Eş Şebab Hareketi'ni hedef aldığı bildirildi.

ABD Somali'de gerçekleştirdiği hava saldırısında El Kaide'nin Doğu Afrika'daki kolu Eş Şebab'ı hedef aldı.

ABD Afrika Komutanlığı (AFRICOM) tarafından yapılan açıklamada 8 Aralık tarihinde Basra bölgesinde Eş Şebab'a yönelik bir hava saldırısı düzenlendiği belirtildi.

Saldırının, Eş Şebab'ın "partner güçler" olarak nitelenen Mogadişu hükümeti güçlerini hedef alması sebebiyle gerçekleştirildiği ve düzenlenen hava saldırısında 4 Eş Şebab savaşçısının öldürüldüğü ifade edildi.

AFRICOM, bölgede Eş Şebab'a yönelik saldırılarının, grubun etkinliğini azaltmak için devam edeceğini belirtti.  ABD güçleri, Donald Trump'ın göreve başladığı günden bu yana Somali'de faaliyetlerini artırmış durumda.

Bu kapsamda hava saldırılarıyla birlikte, Mogadişu hükümeti güçleriyle koordineli olarak indirme operasyonları da gerçekleştiriliyor. Bu operasyonlarda Eş Şebab mensuplarının yanı sıra, bugüne kadar çok sayıda sivil de yaşamını yitirmiş durumda.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.