Honduras'ta kripto para ATM'si açıldı

Honduras'ta ülkenin ilk kripto para ATM'si açıldı. Honduras'ın da komşusu El Salvador gibi Bitcoin'i resmi para birimi yapabileceği belirtiliyor.

Orta Amerika'daki Honduras'ta bir kripto para ATM'si kuruldu.

Honduraslılar bu ATM ile bitcoin ve ethereum gibi kripto paraları yatırıp çekme işlemleri yapabiliyorlar. Yapılan resmi açıklamaya göre Honduras'ta talebe göre bu ATM'ler artırılacak ve kripto para birimleri çeşitlendirilecek.

Honduras'ın kripto paraları resmileştirmede daha ileri adımlar atması da bekleniyor.

Honduras'ın komşusu El Salvador geçtiğimiz Haziran ayında bitcoini resmileştirme kararı almıştı. Ön hazırlıkların tamamlanmasının ardından Eylül ayında bitcoin El Salvador'un resmi para birimi olacak. El Salvador'da önümüzdeki ay içinde kripto para ATM'lerinin sayısının 200'ü bulması bekleniyor. Honduras'ın da ileride El Salvador'u takip edebileceği tahmin ediliyor.

Honduras ve El Salvador küçük ekonomilere sahip olan ülkeler olsa da devlet bazında kripto paraları resmileştirmede öncülük etmelerinin kripto paraların geleceği açısından sembolik önemi bulunduğu belirtiliyor.

Kaynak: Mepa News

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

İlgili Haberler

Kripto paralar yeniden yükselişe geçti

Haberler Haberleri