İngiltere: Uygurlar korkunç hak ihlalleriyle karşı karşıya

İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab, Çin’deki Uygur azınlığın 'korkunç' hak ihlalleriyle karşı karşıya kaldığını söyledi.

İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab, Çin'in kontrolü altındaki bölgede Uygur Türklerinin durumuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

İngiliz Bakan, "Uygurlara karşı ağır ve korkunç insan hakkı ihlallerinin devam ettiği çok açık, bu yüzden Cenevre’de 27 ülkeyle birlikte Çin’e, Uygur azınlığa ve Hong Kong’a yönelik ihlalleri durdurma çağrısında bulunduk" dedi.

Pekin’in İngiltere Büyükelçisi Liu Xiaoming ise Uygurların mutlu bir şekilde yaşadığını ve Çin’deki diğer etnik azınlıklarla eşit muamele gördüğünü söyledi.

Çin'in özellikle son yıllarda Doğu Türkistan'daki Uygur Türklerinin kimlik, kültür ve nüfusuna yönelik insan hakkı ihlalleri uluslararası kamuoyu tarafından sıkça eleştiriliyor. Pekin ise iddiaları reddediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

İlgili Haberler

Fransa: Doğu Türkistan'a heyet gönderilsin
Doğu Türkistan'da koronavirüs vakaları artıyor
Doğu Türkistan'da Çin'e zorunlu sadakat: Domuz eti yemek

Haberler Haberleri