Irak, Türkiye ve İran sınırına asker yığacak

Irak Ulusal Güvenlik Konseyi, saldırıların ardından İran ve Türkiye sınırlarında asker mevcudiyetini artırma kararı aldı.

Bağdat yönetimi, Irak toprakları içerisinde Türkiye'nin PKK'ya, İran'ın da Kürt gruplara yönelik saldırıları sonrası sınır bölgelerinde askeri varlığını artırma kararı aldı.

Irak Ulusal Güvenlik Konseyi Başbakan Muhammed Şiya es Sudani liderliğinde dün güvenlik meselelerini ele almak üzere toplanıldı.

AFP'nin haberine göre, Güvenlik Konseyi toplantısında, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) ile koordineli bir şekilde İran ve Türkiye sınırına sınır muhafızlarının nakledilmesi konusunda bir plan hazırlama kararı çıktı.

Söz konusu karar, Türkiye'nin PKK'yı ve İran'ın da Kürt muhalif grupları bombalamasının ardından geldi.

Rudaw'a göre Irak Güvenlik Konseyi ayrıca Sınır Muhafız Kuvvetleri Komutanlığının tüm lojistik destek ihtiyacının karşılanması ve gerekli personel ve fonların artırılmasına karar verdi.

Kaynak: Mepa News

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

İlgili Haberler

Kudüs'te 7 Yahudi yerleşimciyi öldüren Filistinlinin posteri stadyumda dalgalandırıldı
İran destekli gruptan Türkiye'ye ait askeri üsse saldırı
MSB: Suriye ve Irak'ta 89 hedef imha edildi

Haberler Haberleri