İran destekli gruptan Türkiye'ye ait askeri üsse saldırı

İran destekli gruptan Türkiye'ye ait askeri üsse saldırı

İran destekli Ahrar el Irak grubu, Irak'ın kuzeyinde Türkiye'ye ait askeri üsse düzenlenen saldırının sorumluluğunu üstlendi.

(Fotoğraf: Rudaw/Arşiv)

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Terörle Mücadele Dairesi Başkanlığı, Türkiye'nin Irak'taki askeri üssüne roket saldırısı düzenlendiğini açıkladı

IKBY'den yapılan açıklamaya göre, Irak'ın kuzeyinde bulunan Musul yakınlarındaki Başika'daki Türk askeri üssüne bugün sabah saatlerinde 8 roket atıldı.

İki adet roketin üssün içine düştüğünün belirtildiği açıklamada, saldırılar sonucunda can kaybının meydana gelmediği bildirildi.

Saldırıyı Irak'ta faaliyet gösteren İran destekli Ahrar el Irak grubunun üstlendiği ifade ediliyor.

Bakan Akar'dan açıklama

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ise saldırının ardından "Mehmetçik orada artan bir azim ve kararlılıkla mücadele ediyor. Zaman zaman tacizler oluyor. Mehmetçik misliyle karşılık veriyor." açıklaması yaptı.

fn3p2dewiae4fvl.jpg

İran destekli Şii milislerin zaman zaman Irak'taki Türk üslerine saldırılar düzenlediği biliniyor. İran'ın desteklediği Şii milisler daha önce birçok defa Türkiye'yi tehdit eden açıklamalarda bulunmuştu.

İran destekli Şii grupların Türkiye'de çok sayıda destekçisi olduğu biliniyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum