İran'a bağlı Şii milisler Türkiye'yi tehdit etti

İran'a bağlı Şii milisler Türkiye'yi tehdit etti

İran destekli Şii milis grupların sosyal medyada paylaştığı görüntülerde Türkiye'ye yönelik saldırı tehditleri yer alıyor.

Irak'ın kuzeyindeki Zaho bölgesinde yaşanan ve 9 sivilin hayatını kaybettiği, 20'den fazlasının yaralandığı saldırı sonrası Irak'taki İran destekli Şii milis grupların Türkiye'yi hedef alan söylemlerinde artış yaşanıyor.

Türkiye her ne kadar saldırının kendileri tarafından düzenlenmediğini, ortak bir araştırma yapılması gerektiği ifade etse de gerek Bağdat yönetimi gerekse Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) saldırıdan Türkiye'yi sorumlu tutan açıklamalarda bulundu.

Bağdat yönetimi durumu daha ileri bir boyuta taşıyarak Türkiye'yi Zaho saldırısı nedeniyle Birleşmiş Milletler Güvenlik Kurulu'na şikayet edeceklerini açıkladı.

Türkiye ise saldırının PKK tarafından provokasyon amacıyla düzenlendiğini öne sürüyor.

Irak ile Türkiye arasındaki gergin süreç devam ederken Irak'taki İran destekli Şii milis gruplar Türkiye'yi hedef alan söylemlerini daha ileri bir boyuta taşıdı.

Sosyal medya ağları üzerinden paylaşımlar yapan Şii gruplar Türkiye'nin temsili olarak hedef alındığı ve tehdit mesajları içeren görselleri dolaşıma soktu.

fynanrqwiamnh4l.jpg

İran destekli Şii grupların Türkiye'de çok sayıda destekçisi olduğu biliniyor.

İran'ın desteklediği Şii milisler daha önce de birçok defa Türkiye'yi tehdit eden açıklamalarda bulunmuştu.

Şii milisler Irak'ın kuzeyindeki Başika bölgesinde bulunan Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait karakola da birçok defa füze saldırıları düzenlemişti.

 

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum