İran destekçilerinden İstanbul'da Kasım Süleymani propagandası

İran destekçilerinden İstanbul'da Kasım Süleymani propagandası

İran destekçisi gruplar İstanbul'da İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü'nün öldürülen komutanı Kasım Süleymani'nin propagandasını yaptı.

İran destekçisi gruplar İstanbul'da İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü'nün öldürülen komutanı Kasım Süleymani'nin propagandasını yaptı.

Sosyal medya üzerinden, isimsiz ve logosuz olarak, İran'a müzahir hesaplarca dolaşıma sokulan videoda, İstanbul'un çeşitli noktalarından yapılan bazı propaganda içerikli konuşmalar servis edildi.

Konuşmalarda, üzerlerinde Kasım Süleymani tişörtü bulunan kişiler, Süleymani övgüsünde bulunuyor. Tişörtte "The Mission Will Continue" (Görev Devam Edecek) yazıyor.

Konuşan kişilerin, "Arapların Siyonistlerin kucağına oturduğu" gibi İran rejimi tarafından yapılan propaganda söylemini doğrudan kullandığı göze çarpıyor.



Videoyu Twitter üzerinden paylaşan isimlerin başında, İran destekli Lübnan Hizbullah hareketinin öne gelen isimlerinden olan ve 2008 yılında öldürülen İmad Muğniye'nin kız kardeşi Zeyneb Muğniye geliyordu.

Muğniye, başta Türkiye'den olmak üzere sosyal medyadan gelen tepkilerin ardından paylaştığı videoyu sildi.

zmugniye.jpg

Muğniye'nin tweeti silmesinin ardından kullanıcılar paylaşılan videonun ilk kısmına erişemedi.

Birçok sosyal medya kullanıcısı, Süleymani'nin Suriye ve Irak'ta binlerce sivili katlettiğini belirterek paylaşıma tepki gösterdi.

İran'a müzahir grupların Türkiye içerisinde oldukça rahat hareket ederek Süleymani'nin propagandasını yapması da tepki topladı.

İran'ın ülke dışındaki askeri faaliyetlerini yürüten Kasım Süleymani başta Suriye olmak üzere birçok bölgede Müslüman sivillerin ölümünden sorumlu tutuluyor. 

Suriye'de muhaliflere karşı Rusya ile işbirliği yapan İranlı General Kasım Süleymani için, Müslüman sivillere yönelik katliam politikasını desteklediği için "Halep kasabı" benzetmesi de yapılıyor.

Süleymani komutasındaki Şii milisler, Suriye'de Türk askerlerine karşı saldırılarda da rol oynamıştı.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

 

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum