Irak'ta Sadr destekçileri ile eylemciler arasında gerilim: Ölü ve yaralılar var

Irak'ın güneyindeki Necef kentinde Mukteda es-Sadr'a bağlı bir grupla göstericiler arasında çıkan arbedede 6 kişi öldü, 52 kişiyse yaralandı.

Irak'ın güneyindeki Necef kentinde Mukteda es-Sadr'a bağlı bir grupla göstericiler arasında çıkan arbedede 6 kişi öldü, 52 kişiyse yaralandı.

Necef'te Sadreyn Meydanı'na girmeye çalışan Şii lider Mukteda es-Sadr taraftarları ile meydanda bulunan hükümet karşıtı protestocular arasında çatışma çıktı. Es-Sadr destekçilerinin eylem yapılan bölgeye girmesini engelleyen protestocular, havaya ateş açılması sonucunda yaralandı.

Eylemcilerden Haydar Talip, eylem alanına girişleri engellemek için sopa kullandıklarını ancak es-Sadr destekçilerinin kendilerine gerçek mermi ile karşılık verdiğini ifade etti.

Hastane ve morg yetkilileri, olayda 6 kişinin hayatını kaybettiğini ve 52 kişinin yaralandığını doğruladı.

Irak'ta uzun süredir devam eden eylemler kapsamında iki hafta önce de polis müdahalesi sonucunda 4 eylemci hayatını kaybetmişti. Göstericiler, kendilerinden desteği çeken es-Sadr'ı ihanetle suçlamıştı.

Şii din adamı ve siyasetçi Mukteda es-Sadr ise ocak ayında, Irak'ın işgali sırasında ABD'ye karşı savaşması için oluşturulan Şii Mehdi Ordusu'nun yeniden harekete geçirilmesini istemişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

İlgili Haberler

Irak’ta Sadr destekçilerinden protesto
Mukteda es Sadr İran'da ev hapsinde mi tutuluyor?
Bağdat hükümeti güçlerinden Iraklı göstericilere sert müdahale

Haberler Haberleri