Irak’ta Sadr destekçilerinden protesto

Irak’ta Sadr destekçilerinden protesto

Irak’ta Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr’ın destekçileri başkent Bağdat ve güney kentlerde gösteri düzenledi.

Irak’ta Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr’ın destekçileri, ‘dini sembollere yapılan hakaretler’ ve Sadr’a yöneltilen eleştirilere tepki olarak başkent Bağdat ve güney kentlerde gösteri düzenledi.

Sadr destekçileri, Bağdat’taki Tahrir Meydanı’nda bulunan hükümet karşıtı göstericilerin arasından geçtikleri sırada ‘Hepimiz tek aşiretiz ve şeyhimiz Sadr’ diye slogan attı.

Sadr, geçtiğimiz hafta Twitter hesabından göstericilere yönelik 18 maddelik tavsiye listesi açıklamıştı. Listede, ‘protesto alanlarında alkollü içeceklerin bulunmaması’ ve ‘protesto meydanlarında kadın ve erkeklerin bir arada olmaması’ gerektiği ifadeleri, başta kadınlar olmak üzere büyük bir kesim tarafından tepki çekti.

Iraklı kadınlar, Sadr’ın ifadeleri üzerine önceki gün Bağdat’ta protesto yürüyüşü düzenledi.

Sadr, yürüyüşün hemen öncesinde sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, kendisi ve hareketinin ‘dini ve ulusal değerlere hakaret edilmesi karşısında sessiz ve kayıtsız kalmayacağını’ ifade etti.

Tahrir Meydanı’nda Sadr’a destek protestolarına katılan bir kadın, AFP’ye yaptığı açıklamada, “Göstericiler arasına sızan casusları, halk hareketinin barışçıl yapısından saptırılmasını, peygamberlere ve dini sembollere hakaret edilmesini reddediyoruz” ifadelerini kullandı.

Sadr destekçileri ile göstericiler arasındaki gerilim son olarak Necef kentinde zirveye tırmanmıştı. Nitekim Sadr’ın kontrolündeki Mavi Şapkalılar isimli grubun Necef’teki protesto meydanına düzenlediği baskında 8 gösterici hayatını kaybetmişti.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.