Mukteda es Sadr İran'da ev hapsinde mi tutuluyor?

Mukteda es Sadr İran'da ev hapsinde mi tutuluyor?

İran'ın Kum şehrinde bulunan Mukteda es Sadr’ın protestolara ilişkin tutumundaki değişiklikler spekülasyonlara neden oldu.

Dini eğitim amacıyla İran'ın Kum şehrinde bulunan Mukteda es Sadr’ın protestolara ilişkin tutumundaki değişiklikler spekülasyonlara neden oldu.

Şarkul Evsat'tan Fadıl en Neşmi'nin haberine göre, Sadr’ın İran’da ev hapsinde tutulduğu iddia edildi.

Sadr destekçileri ise bu iddiaları reddederek, Kum şehrinde ev hapsinde tutulmadığını ispatlaması için Sadr’dan televizyona çıkarak bir açıklama yapmasını istedi.

Irak’ın Necef kentinde Şii lider Mukteda es Sadr destekli Mavi Şapkalılar grubu ile protesto meydanındaki göstericiler arasında çıkan çatışmada 7 kişinin hayatını kaybetmişti.

Sadr Hareketi lideri Mukteda es Sadr, daha önce Mavi Şapkalılar isimli grubun görevini ‘protesto düzenlenen kentlerde göstericileri koruma’ şeklinde açıklamasına rağmen, aktivist ve gözlemciler söz konusu grubu göstericilere saldırmak ve halk hareketini dağıtmaya çalışmakla suçluyor.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.