Şii lider Sadr'dan Irak'ta ABD karşıtı 'milyonluk protesto' çağrısı

Şii lider Sadr'dan Irak'ta ABD karşıtı 'milyonluk protesto' çağrısı

Irak’ta İran destekli gruplar, ABD karşıtı duyguları harekete geçirmek amacıyla yarın bir milyon katılımlı yürüyüş düzenleme çağrısında bulundu.

Irak'ta dış müdahaleye karşı çıkan Şii lider Mukteda es Sadr, ABD varlığına karşı bir milyon katılımlı yürüyüş çağrısı yaparak, Bağdat'ın Karrada bölgesinde başlayacak olan yürüyüşe destekçilerinden geniş katılım beklediğini söyledi.

Es-Sadr, Twitter hesabı üzerinden şu ifadelerle destekçilerine çağrıda bulundu:

“Bağımsızlık ve egemenlik saati geldi. Ülkenizi seviyor musunuz? Ey vatan hayranları. Sevdiğinizi desteklemek için acele edin, çünkü sizin için haykırıyor. Dürüstlerin yönettiği bağımsız bir Irak müjdeleyin. Zulüm ve fesat yok oluyor.”

Reuters’a göre analistler yürüyüş çağrısı yapan tarafların iki hedefi olduğuna inanıyor. Bunlardan ilki ABD’ye güçlerini Irak'tan çekmesi için baskı yapmak, diğeri ise bu gruplar iktidardaki kontrolüne meydan okuyan hükümet karşıtı protestoları ört bas etmek.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.