Iraklı Şii lider Sadr'dan 'ABD varlığını protesto' çağrısı

Iraklı Şii lider Sadr'dan 'ABD varlığını protesto' çağrısı

Iraklı Şiilerin lideri Mukteda Sadr, ABD askerlerinin ülkedeki varlığını protesto çağrısında bulundu.

Irak’taki Şii lider Mukteda es-Sadr Iraklılar’ı ABD'yi protesto etmeye çağırdı. ABD'nin Irak’taki varlığını eleştiren El Sadr Twitter’dan attığı mesajında ABD'ye karşı gösteri düzenlenmesi için milyonları sokaklara dökülmeye çağırdı.

ABD'nin İranlı general Kasım Süleymani’yi hava operasyonuyla Irak topraklarında öldürmesini ve ülkedeki askeri varlığını sürdürmede ısrar ediyor olmasını geçtiğimiz günlerde de sert bir şekilde eleştiren Sadr, Salı günü bu mesajını yineledi.

Sadr bu kez Iraklılar’ı ABD'yi protesto etmek üzere büyük bir gösteri düzenlemeye çağırdı. Sadr Twitter’dan aktardığı mesajında “Allah’ın askerleri, milletin askerleri, haydi! ABD'nin buradaki varlığını ve hak ihlallerini kınamak için milyonlardan oluşan bir yürüyüş düzenleyin!” ifadelerini kullandı.

Mesajda söz konusu yürüyüşün nerede ve ne zaman düzenlenmesi gerektiğiyle ilgili bir ayrıntı yer almadı.

Diğer taraftan, başkent Bağdat’taki Tahrir Meydanı’nda geçen yıl Ekim ayının başında patlak veren hükümet karşıtı gösteriler de hala devam ediyor.

Sadr’ın çağrısı doğrultusunda kitlesel bir gösteri düzenlenmesi halinde farklı gösterici gruplar arasında çatışma yaşanabileceği endişesi de gündemde.

haber-altliklari-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.