Şii lider Sadr: ABD'yi Irak'tan çıkarmaya hazırım

Şii lider Sadr: ABD'yi Irak'tan çıkarmaya hazırım

Irak'ın önde gelen Şii liderlerinden Mukteda es-Sadr, ABD askerlerini ülkeden çıkarmak için çalışmaya hazır olduğunu söyledi.

Irak'ın önde gelen Şii liderlerinden Mukteda es-Sadr, ABD’nin Haşdi Şabi bünyesindeki Hizbullah Tugayları’nı hedef alan saldırısının ardından ABD’li askerleri siyasi ve hukuki yollarla ülkeden çıkarmak için İran destekli Şii gruplardan oluşan siyasi rakipleriyle çalışmaya hazır olduğunu söyledi.

Reuters’a göre Sadr, ABD güçlerinin en kısa zamanda ülkeden çıkarılmaları için safları birleştirme çağrısında bulunarak, “Eğer çıkmazlarsa sizinle birlikte onları çıkarmak için başka tutumumuz olacak” dedi. 

Sadr Hareketi, ABD’nin Saddam Hüseyin’in devrilmesine neden olan 2003 yılındaki işgalinin ardından ABD güçlerine karşı yıllarca savaştı.

Mukteda es-Sadr, hem İran’ın varlığını, hem de ABD’nin nüfuzunu reddederek kendisini milliyetçi olarak tasvir ediyor.

Sadr, bir açıklamasında İran destekli silahlı gruplara, Irak'a yapılan saldırıları haklı çıkarmak için kullanılabilecek ‘sorumsuz eylemlerden’ uzak durma çağrısında bulundu.

ABD’nin geçtiğimiz Pazar günü Şii milis gücü Haşdi Şabi bünyesindeki Hizbullah Tugayları’nın mevzilerini hedef aldığı hava saldırısı sonucu 25 kişi öldü, 52 kişi ise yaralandı. Söz konusu saldırı, Irak’ta geçtiğimiz Cuma günü Kerkük yakınlarındaki bir üsse düzenlenen roket saldırısında bir ABD vatandaşının ölmesinin ardından geldi.

haber-altliklari-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.