İsrail güçlerinin korumasındaki Yahudilerden Mescid-i Aksa'ya baskın

Yahudi yerleşimciler İsrail güçlerinin koruması altında Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyip kışkırtıcı hareketlerde bulundu.

Onlarca Yahudi yerleşimci bu sabah İsrail güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında El-Mağaribe Kapısı’ndan geçerek Mescid-i Aksa’ya girdi.

Kudüs’teki İslami Vakıflar Dairesi, Yahudi yerleşimcilerin bu sabah arka arkaya gruplar halinde Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlediğini ve kışkırtıcı davranışlar sergileyerek avlusunda dolaştığını bildirdi.

İslami Vakıflar Dairesi, Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’nın avlusunda Yahudi rehberlerden sözde heykel hakkında bilgi aldıklarını ve Mescid-i Aksa’nın doğu kesiminde yer alan Er-Rahme Kapısı bölgesinde ayin yaptıklarını söyledi.

İsrail polisinin Kudüs’ün ve 1948’de işgal edilen toprakların çeşitli bölgelerinden Mescid-i Aksa’ya gelen Filistinlileri engelleme girişimlerinde bulunduğu, Mescid-i Aksa’ya girişte kimliklerine el koyduğu ve onlarca kişiyi çeşitli sürelerde Mescid-i Aksa’dan uzaklaştırdığı belirtildi.

Öte yandan, Filistinlilerin Mescid-i Aksa’da nöbet tutarak Yahudi yerleşimcilerin baskınlarına karşı koyma ve İsrail'in Mescid-i Aksa’yı Yahudileştirme planlarını boşa çıkarma çağrıları yoğunlaştı.

Filistin Enformasyon merkezinin ifadelerine göre, "Mescid-i Aksa’yı Yahudiler ve Müslümanlar arasında ikiye bölmek isteyen İsrail rejimi, planlarını hayata geçirecek zemini hazırlamaları için Yahudi yerleşimcileri Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemeye teşvik ediyor ve katılımcı sayısının her gün daha da arttığı baskınlar aracılığıyla Yahudilerin Mescid-i Aksa’da ayin yapmalarını olağanlaştırmaya çalışıyor"

Kaynak: Filistin Enformasyon Merkezi

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

İlgili Haberler

Filistinli gruplar, Batı Şeria'da İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimcilerle çatıştı
BM'den Libya'da ateşkes çağrısı

Haberler Haberleri