Filistinli gruplar, Batı Şeria'da İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimcilerle çatıştı

Filistinli gruplar, Batı Şeria'da İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimcilerle çatıştı

Filistinli gruplar, işgal altındaki Batı Şeria'nın farklı noktalarında İsrail güçlerine 12 adet silahlı saldırı düzenledi.

Son 48 saat içinde Filistin'in işgal altındaki Batı Şeria bölgesinde İsrail güçlerine ait hedeflere yönelik olarak Filistinli gruplar tarafından 12 silahlı saldırı eylemi gerçekleştirildi.

11 noktada da karşılıklı çatışmalar vuku buldu.

Filistin İslami Direniş Hareketi'nin (Hamas), Filistin Enformasyon Merkezi'ne ulaşan raporuna göre İsrail güçlerinin hedeflerine yönelik olarak gerçekleştirilen silahlı saldırılarda İsrailli askerler ve Yahudi yerleşimciler tarafında 3 yaralanma olayı tespit edildi.

Ayrıca, 3 noktada Filistinli gruplar, Yahudi yerleşimcilerin baskınlarına karşılık vererek, üzerlerine molotof kokteylleri attı ve bir araçlarını da ateşe verdi.

İsrail merkezli Israel Today gazetesinin muhabiri Dana ben Şamon son birkaç ay içinde Batı Şeria bölgesinde İsrail askerlerine ve Yahudi yerleşimcilerin hedeflerine yönelik silahlı saldırılarda belirgin bir artış gözlendiğini dile getirdi.

Ben Şamon, Mahmud Abbas yönetiminin İsrail'e karşı kitlesel gösterileri desteklediğini, silahları eylemleri ise desteklemediğini iddia etti.

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.