Barı Şeria'da Filistinli 2 genç İsrail güçlerince öldürüldü

Barı Şeria'da Filistinli 2 genç İsrail güçlerince öldürüldü

İsrail güçlerinin işgal altındaki Batı Şeria genelinde baskınları devam ediyor.

İsrail güçlerinin bu sabah işgal altındaki Batı Şeria'nın farklı bölgelerinde gerçekleştirdikleri geniş çaplı baskınlar esnasında Filistinli iki genç İsrail güçlerince öldürüldü.

Tıbbi kaynakların verdiği bilgilere göre Kalendiya Mülteci Kampı'ndan Yezin Afane isimli genç İsrail güçlerinin El-Bire'deki Ummu'ş-Şerayit Mahallesi'ne düzenledikleri baskın esnasında silahlı saldırıya maruz kalarak hayatını kaybetti.

Burada baskına ve saldırıya tepki gösteren gençlerle İsrail güçleri arasında çatışmalar meydana geldi.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre, Afane'nin gerçek mermilerle gerçekleştirilen saldırıda önce ağır yaralandığı ve Ramallah İstişari Hastanesi'ne kaldırıldığı ancak çok kısa bir süre içerisinde hayatını kaybettiği bilgisi verildi.

El Ayn Mülteci Kampı'ndan Samir Halid isimli genç de İsrail güçlerinin Nablus'un doğusundaki Balata Mülteci Kampı'na düzenledikleri baskın esnasında gerçekleştirdikleri silahlı saldırıda yaşamını yitirdi.

İsrail güçlerinin baskınları ve saldırıları sebebiyle Balata Mülteci Kampı'nda da geniş çaplı çatışmalar meydana geldiği ve bazı Filistinli gruplarının İsrail askerlerine karşı durduğu haber verildi.

İsrail güçleri burada ayrıca eski tutuklulardan Casir Ebu Hamade'yi gözaltına aldılar.

Bugün iki gencin daha hayatını kaybetmesiyle birlikte bu yılın başından beri öldürülen Filistinlilerin sayısı da 140'a yükseldi.

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.