İsrail güçlerinin gözaltına aldığı Filistinli işçi hastanede hayatını kaybetti

İsrail güçlerinin gözaltına aldığı Filistinli işçi hastanede hayatını kaybetti

Filistinli esir Musa Harun Ebu Muheymid tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Beytlahim’in doğusundaki Beyt Ta’mar köyü sakinlerinden 40 yaşındaki Filistinli esir Musa Harun Ebu Muheymid bu sabah tedavi gördüğü Assaf Harofeh Hastanesi’nde hayatını kaybetti.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin Filistinli Esir Kulübü’nden aktardığı bilgilere göre, esir Ebu Muheymid iki ay önce çalışmak için girdiği İsrail'de gözaltına alındı. Filistinli esirin gözaltına alındığında sağlığının gayet iyi olduğu ve Ağustos ayı başında hastaneye kaldırıldığı ifade edildi.

"Ölümünden İsrail sorumlu"

Konuyla ilgili yayımladığı bildiride, esir Ebu Muheymid’in ölümünden tamamen İsrail yönetiminin sorumlu olduğunu belirten Filistinli Esir Kulübü, ailesinin söylediğine göre İsrail güçlerinin Filistinli esiri İsrail'e çalışmak amacıyla izinsiz girdiği gerekçesiyle gözaltına aldığını açıkladı. Bildiride, Ebu Muheymid’in sağlık durumunun son günlerde büyük oranda kötüleştiği kaydedildi.

Filistinli Esir Kulübü, "esir Ebu Muheymid’in başına gelenin İsrail'in cinayetlerine bir yenisini daha eklediğini, esirlere uygulanan kasıtlı tıbbi ihmalin İsrail'in cinayetlerinden biri olduğunu, Filistinli işçilere yönelik baskıların yılbaşından bu yana arttığını, işçilerin üzerlerine doğrudan ateş açılarak gözaltına alındıklarını" bildirdi.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.