İsrail, yasa dışı Yahudi yerleşimleri genişletmeye devam ediyor: 1250 yeni konut yapılacak

İsrail, yasa dışı Yahudi yerleşimleri genişletmeye devam ediyor: 1250 yeni konut yapılacak

Yahudi yerleşimciler, gün geçtikçe Filistin toprakların üzerindeki varlığını genişletiyor.

İsrail hükümeti, işgal altındaki Batı Şeria bölgesinin güney kesiminde yer alan Beytlahim vilayetine bağlı Beyt Cala kasabasının arazileri üzerinde ve Kudüs'ün yakınında yer alan Gilo Yahudi yerleşim merkezini, 1250 adet ek yerleşim birimi inşa etmek suretiyle genişleteceğini duyurdu.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre, İsrail İskan Bakanlığı, Arazi Yönetimi ve Yahudilere ait emlak şirketleri Gilo yerleşim merkezinin güney yamaçlarına 1250 adet yeni yerleşim birimi inşa edilmesi konusunda anlaştı.

Hazırlanan projeye göre söz konusu genişletme projesi için birinci bölüme 9 ile 13 kat arasında değişen 27 apartman, ikinci bölüme de 20 ile 24 kat arasında değişen 4 gökdelen inşa edilmesinin hedeflendiği ve bunların Batı Şeria'nın güney bölgesinin tepelerine doğru bakacağı belirtildi.

İsrail hükümetinin bu genişletme projesiyle bağlantılı olarak söz konusu yerleşim merkezinde altyapı ve yol çalışmalarını da genişleteceği, yeni park alanları, ticari alanlar ve Kudüs'ü bu merkeze bağlayan tüneller de inşa edeceği vurgulandı.

Birleşmiş Milletler kararlarında ve uluslararası hukuka göre İsrail'in 1967 Haziran Savaşı'nda ele geçirdiği Batı Şeria'nın ve Doğu Kudüs'ün tamamı üzerindeki varlığı işgal ve bu bölgelere inşa edilmiş olan Yahudi yerleşim merkezlerinin tümü de gayri meşru olarak tanımlanıyor.

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.