Yahudi yerleşimciler Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi

Yahudi yerleşimciler Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi

Onlarca Yahudi yerleşimci bu sabah (17 Temmuz Pazar) İsrail güçleri himayesinde gruplar halinde el-Mağaribe Kapısı’ndan girerek Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi.

Baskının 'heykel örgütlerinin' Yahudilerin bugün tuttukları Şiva Asar BeTamuz orucuyla birlikte Mescid-i Aksa’ya baskın düzenleme çağrıları üzerine gerçekleştirildiği kaydedildi.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre, Kudüs’teki İslami Vakıflar Dairesi, onlarca Yahudi yerleşimcinin bu sabah Mescid-i Aksa’nın avlusunda kışkırtıcı davranışlar sergileyerek dolaştığını ve heykel (Süleyman Tapınağı) hakkında rehberlerden bilgi aldığını açıkladı.

Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’nın doğu kesimindeki Er-Rahme Kapısı Namazgahı civarında ayin yaptıklarını bildiren İslami Vakıflar Dairesi, Mescid-i Aksa kapılarında görevli İsrail polislerinin de cemaatten bazı kimselerin kimliklerine girişte el koyduğunu ifade etti.

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.