Yahudi yerleşimciler Filistinlilere ait 450 zeytin ağacını söktü

Yahudi yerleşimciler Filistinlilere ait 450 zeytin ağacını söktü

İsrail'de Yahudi yerleşimcilerin Filistinli Müslüman halka yönelik saldırıları sürüyor.

Yahudi yerleşimciler dün (11 Temmuz Pazartesi) öğle saatlerinde Ramallah’ın kuzeyindeki Turmusaya beldesi arazilerinde ekili yüzlerce zeytin ağacını söktü.

Yerel kaynaklar, Yahudi yerleşimcilerin Ramallah’ın kuzeyindeki Turmusaya ve el-Muğayyir beldeleri arasındaki arazilerde ekili 450 meyveli ağacı söktüğünü bildirdi.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre, Yahudi yerleşimcilerin saldırılarının Filistinlileri göçe zorlamayı ve arazilerine el koyarak üzerinde yeni yerleşkeler inşa etmeyi hedeflediği belirtildi.

Kurban Bayramı’nın ikinci gününde de Ramallah’ın kuzeydoğusundaki el-Muğayyir beldesinde Iyd Gazi en-Na’san isimli genç Yahudi yerleşimcilerin saldırısı sonucu yaralanmış, Batı Şeria’nın kuzeydoğusundaki el-Ağvar bölgesinde bir yerleşimcinin el-Hamra kontrol noktası yakınlarında yaşayan Filistinli bir aileye saldırdığı ve Yahudi yerleşimcilerin Selfit’in batısında Filistinli gençleri kovaladığı kaydedilmişti.

İsrail güçleri tarafından korunan Yahudi yerleşimciler, gruplar halinde Batı Şeria’da Filistinlilere ve evlerine saldırıyor, araçlarına ve tarım arazilerine zarar veriyor, gasp etmek istedikleri arazilere baskın düzenliyorlar.

Yahudi yerleşimcilerin Filistinlileri, evlerini ve mülklerini hedef alan saldırılarının geçtiğimiz Haziran ayında 102’ye ulaştığı, 26’sının ibadethaneleri ve kutsal mekanları hedef aldığı, geçen ay 4170 yerleşimcinin Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlediği bildirildi.

katki.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.