Hamas'tan Filistin güçlerine: İsrail'e ve Yahudi yerleşimcilere karşı savaşın

Hamas'tan Filistin güçlerine: İsrail'e ve Yahudi yerleşimcilere karşı savaşın

Hamas Sözcüsü Abdüllatif el Kanu Filistin'in Batı Şeria'daki tüm güvenlik organlarını İsrail güçlerine ve Yahudi yerleşimcilere karşı savaşmaya çağırdı.

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Sözcüsü Abdüllatif el Kanu dün gece Nablus'un güneyindeki Huvvare askeri kontrol noktasında İsrail güçlerine ateş eden polis Mahmud Halid Huceyr'in eylemini takdir ettiğini dile getirerek, "Bu, Filistin halkının ve direnişinin işgale ve yerleşimcilere karşı durma konusundaki beklentileriyle tam uyumlu cesaretli ve kahramanca bir eylemdir." dedi.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre El Kanu bugün kişisel Twitter hesabından yayımladığı mesajında; "İşgalin Filistinli halkımıza yönelik suçlarının artışa geçtiği bu süreçte Filistin'in Batı Şeria'daki tüm güvenlik organlarını ve polis teşkilatlarını devrimci Mahmud Halid Huceyr'in izinden gitmeye, halkımızı, yurdumuzu ve mukaddesatımızı savunmak için işgal güçlerine ve onun yerleşimcilerine karşı savaşmaya davet ediyoruz." ifadesine yer verdi.

El-Kanu güvenlik organlarını aynı zamanda İsrail güçleriyle güvenlik işbirliğinin talimatlarına uymayı da reddetmeye çağırdı.

Yerel kaynaklar, dün gece geç saatlerde Huvvare askeri kontrol noktasında İsrail güçlerine ateş eden kişinin polis teşkilatında görevli bir eleman olduğunu ortaya çıkarmıştı.

İsrail güçlerine ateş eden polis Mahmud Halid, İsrail güvenlik güçlerinin ateş etmeleri sonucu boynundan ağır yaralanmış ve tedavi için Filistin ambulanslarıyla 1948 Bölgesi'nde bulunan bir hastaneye nakledilmişti.

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.