Hamas ve İslami Cihad'dan ortak açıklama: Şehitlerin kanları ışığımız olacak

Hamas ve İslami Cihad'dan ortak açıklama: Şehitlerin kanları ışığımız olacak

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ve Filistin İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad Nahale, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarının ardından ortak açıklamalarda bulundu.

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ve Filistin İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad Nahale dün akşam yaptıkları telefon görüşmesinde "İsrail'in Filistin halkının iradesini kırma konusunda başarılı olamadığını ve İsrail güçlerine karşı mücadelede direnişin birlikte olduğunu" vurguladı.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre iki lider, "İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadı durumundaki Kudüs Tugayları'nın komutanlarına ve halkın genelinden olan tüm şehitlere Yüce Allah'tan rahmet dilerken onların kanlarının özgürlük mücadelesi yolunu aydınlatan ışık olacağını" dile getirdi.

Hamas'ın resmi internet sitesinde yer alan habere göre iki lider, "direniş komutanlarının şehit edilmesi durumunda bayrağı başkalarının devraldığını ve direnişin devam edeceğini" vurguladı.

Habere göre iki lider "İsrail güçleriyle son çatışmaların yansımaları, İsrail karşısında direnişin güçlendirilmesi için birlikte neler yapılabileceği üzerinde dururken sahada direniş faaliyetlerini mükemmele götürecek çalışmaların" önemi üzerinde durdular.

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum