Hamas, İsrail'in Esed rejimini hedef alan saldırılarına tepki gösterdi

Hamas, İsrail'in Esed rejimini hedef alan saldırılarına tepki gösterdi

Hamas Sözcüsü Hazim Kasım, İsrail'in Suriye'de Esed rejimi güçlerine yönelik gerçekleştirdiği saldırıların ardından açıklamalarda bulundu.

İsrail güçlerinin dün akşam Suriye topraklarına yönelik saldırılarına karşı tepkisini dile getiren Hamas Sözcüsü Hazim Kasım, İsrail saldırganlığa karşı "ümmetin birlikte hareket etmesi gerektiğini" belirtti.

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) Sözcüsü Kasım yaptığı basın açıklamasında "Siyonist terör, Gazze Şeridi'ne yönelik cinayetlerinin ardından halkımıza ve ümmetimize yönelik düşmanlık dairesini genişletmektedir. Batı Şeria bölgesinde cinayet operasyonları düzenliyor. Mescidi Aksa'ya baskınlar düzenliyor. Şimdi de kardeş Suriye'nin topraklarına rastgele hava saldırıları düzenlemiştir." dedi.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre Kasım, İsrail'in bütün alanlara yayılan saldırgan tutumu karşısında, onun bu saldırganlığının önüne geçilebilmesi için birlikte ve ortak tavır sergilenmesine ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

İsrail güçlerinin dün akşam Suriye'ye yönelik olarak savaş uçaklarıyla gerçekleştirdikleri hava saldırısında üç Esed rejimi askeri ölürken üç asker de yaralanmıştı.

Esed rejimine bağlı Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada akşam 20.50 civarında, İsrail'in Beyrut'un doğu yönünden Şam kırsalında "bazı noktaları hedef alarak füze saldırıları düzenlediği, bununla eş zamanlı olarak da deniz tarafından Tartus Vilayeti'nin güney kısmını hedef alan saldırı düzenlendiği bilgisi" verilmişti.

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum