"Hamas Suriye'yi ziyaret edecek, Esed rejimiyle görüşecek"

"Hamas Suriye'yi ziyaret edecek, Esed rejimiyle görüşecek"

Filistin İslami Direniş Hareketi'nin (Hamas), ilişkileri normalleştirmeye çalıştığı Esed rejimiyle temasları artıracağı bildiriliyor.

Hamas'tan bir heyetin ekim ayı içerisinde Esed rejimi yetkilileri ile bir araya gelmesi bekleniyor.

Reuters'ın haberine göre 10 Ekim'de Cezayir'e bir ziyaret gerçekleştirecek Hamas heyetinin bir sonraki durağının Suriye olacağı bildirildi.

Üst düzey bir Hamas yetkilisinin Reuters'a ziyaretin gerçekleşeceği hakkında bilgi vermesinin yanı sıra Filistinli bir kaynak da Hamas'ın Suriye'ye bir ziyaret yapacağını doğruladı.

Reuters'ın iletişime geçtiği Suriye'de bulunan bir Filistinli kaynak ise söz konusu söylentileri reddederken İsrail ablukası altındaki Gazze Şeridi'ndeki Hamas kaynakları ziyarete ilişkin bir açıklama yapmadı.

Esed rejiminden de ziyarete dair bir açıklama gelmedi.

İngiltere merkezli Reuters haber ajansına göre söz konusu ziyarette Hamas, Esed rejimiyle ilişkilerin yeniden canlandırılması üzerine görüşmelerde bulunacak.

Hamas-Esed rejimi ilişkileri

Hamas, 10 yıl süren gerginliğin ardından Esed rejimi ile ilişkilerini düzeltmeye karar vermişti.

Geçtiğimiz haziran ayında Hamas'tan iki yetkili Reuters'a verdikleri demeçte, Suriye iç savaşında muhalefete yönelik muameleleri dolayısıyla Esed ilişkileri zayıflatma kararı alan Hamas'ın 10 yıl sonra Esed rejimi ile ilişkileri yeniden tesis etmeye hazırlandığını söylemişti.

İsminin açıklanmasını istemeyen bir Hamas yetkilisi, tarafların ilişkileri düzeltme hususunda görüş alışverişinde bulunduğunu ve üst düzey heyetlerin katılımıyla toplantılar gerçekleştirildiğini belirtmişti.

Hamas'ın birkaç yıldır rejim ile ilişkilerini düzeltme arayışında olduğu, bunun için de İran destekli Lübnan Hizbullahı'nın aracılık yaptığı ifade ediliyordu.

Hamas tarafından yapılan son açıklama ise grubun Esed rejimiyle bağlarını yeniden kurduğunun ilanı olarak nitelendiriliyor.

Kaynak: Mepa News

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.