Müslüman Alimler'den Hamas'a: Esed rejimiyle normalleşmeyi gözden geçirin

Müslüman Alimler'den Hamas'a: Esed rejimiyle normalleşmeyi gözden geçirin

Bir süredir Hamas ile Esed rejimi arasındaki ilişkilerin düzeltilmesi yönünde çıkan haberler dünya genelindeki Müslümanlar tarafından eleştirilere tabi tutuluyordu.

Filistin İslami Direniş Hareketi'nin (Hamas), 10 yıl süren gerginliğin ardından Beşar Esed rejimi ile ilişkilerini düzeltmeye hazırlandığı yönünde çıkan haberler, Uluslararası Müslüman Alimler Dayanışma Derneği (UMAD) tarafından tepkiyle karşılandı.

UMAD Pazar günü Hamas'ı Esed rejimi ile ilişkilerini düzeltme konusundaki girişimlerini yeniden gözden geçirmeye çağırdı.

UMAD açıklamasında Hamas'ın söz konusu girişimlerinin büyük hatalara sebep olabileceği uyarısında bulunularak, şöyle denildi "İslam hukukuna, değerlerine ve ilkelerine tezat oluşturan bu karar, Müslüman alimlerin konuya dair incelemelerinin doğrultusunda tekrardan gözden geçirilmelidir."

Öte yandan UMAD açıklaması üzerine Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin Uluslararası Müslüman Alimler Dayanışma Derneği'nin 'uyarılarını' dikkate alıp gözden geçirileceğini taahhüt ettiği bildirildi.

Hamas'ın Esed rejimiyle ilişkileri gündemde mi?

Bir süredir Hizbullah'ın Hamas ile Esed rejimi arasındaki ilişkilerin düzeltilmesi için aracılık yaptığı ifade ediliyordu.

Hamas'ın, özellikle askeri kapasitesini artırmak için Suriye topraklarının kullanımına önem verdiği, bu paralelde rejimle ilişkilerin tesis edilmesine taraftar olduğu düşünülüyor.

Son görüşmelerde de bu kapsamda temaslarda bulunulmuş olabileceği değerlendiriliyor.

Geçtiğimiz günlerde Hamas'ın Esed rejimiyle normalleşmek için adımlar attığı kaydediliyordu.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum