"Türkiye Hamas'a sırtını döndü"

"Türkiye Hamas'a sırtını döndü"

Filistinli gazeteci Abdulbari Atvan, "Türkiye Hamas'a sırtını döndü" başlıklı yazısında 'Erdoğan'ın İslamcı gruplarla ilişkisine son verdiğini' ifade ediyor.

Meşhur Filistinli gazeteci Abdulbari Atvan yazdığı bir köşe yazısında Hamas ile Türkiye'nin ilişkilerinin bozulmak üzere olduğunu öne sürdü. 

Abdulbari Atvan, Türkiye ile İsrail arasında normalleşme sürecinin hızlanmasıyla Hamas ile Türkiye'nin yakın ilişkilerinin de bozulacağını ifade etti. 

Atvan, Türk basınına dayandırdığı yazısının ilgili bölümlerinde, Hamas üyelerine, özellikle askeri isimlere kalacak yeni ülkeler bulmak için girişimlerin devam ettiğini ve Hamas'ın da konuya dair bilgilendirildiğini dile getirdi: 

"Erdoğan yönetimi 1,5 yıldan uzun süredir birkaç ülkeyle, halihazırda Türkiye’de bulunan Hamas üyelerini, özellikle askeri yetkilileri almaları için görüşmelerde bulunuyor. Hareketin de bu karara dair bilgilendirildiği rapor ediliyor."  

"Hamas mensuplarının Türkiye'den çıkartılması talebi İsrail'den geldi"

Hamas mensuplarının Türkiye'den çıkartılması talebinin İsrail'den geldiğini ifade eden Atvan, Türkiye'den çıkarılan isimlerin başında Hamas'ın üst düzey siyasi ve askeri liderleri arasında yer alan Salih el-Aruri'nin de yer aldığını, Aruri'nin Türkiye'den ayrıldığını ve hayatının Tahran-Beyrut-Doha üçgeninde devam ettiğini kaydetti. 

"Türkiye’nin yeni stratejik müttefiki İsrail, ilişkilerin tamamen normalleşmesi için Türk topraklarından tüm Hamas unsurlarının çıkarılmasını şart koştu." 

"Erdoğan, İslamcı gruplarla ilişkilerine son veriyor"

Türkiye'nin daha önce Müslüman Kardeşler'e yönelik de benzer bir politika benimsediğini ifade eten Atvan, Erdoğan'ın İslamcı gruplara yönelik yakın ilişkilerine son vermek durumunda kaldığını dile getirerek bunun sebebi olarak da Türkiye'de büyüyen ekonomik krizi gösterdi. 

Atvan yazısında şimdiye kadar Türkiye'nin Hamas ve Müslüman Kardeşler'e yönelik desteğinin pratik olmaktan ziyade söylemsel olduğunu ve İran'ın aksine Türkiye'nin bölgeye askeri bir yardımda da bulunmadığını kaydetti: 

"Erdoğan’ın Hamas ve Müslüman Kardeşler’e desteği pratik olmaktan ziyade retorikti. İşgal altındaki Filistin’deki İslami direnişe tek bir mermi veya dolar destekte bulunmadı."

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum