Hamas heyetinden Mısır'a ziyaret

Hamas heyetinden Mısır'a ziyaret

Hamas'ın önde gelenlerinden bir heyet, Mısırlı yetkililerle görüşecek.

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) ileri gelenlerinden bir heyet bugün (2 Ağustos Salı) Mısırlı hükümet yetkililerle görüşmeler yapmak amacıyla abluka altındaki Gazze'den Mısır'a doğru yola çıktı.

Hamas sözcüsü Hazim Kasım'ın yaptığı basın açıklamasına göre başkanlığını Hamas'ın Siyasi Büro üyesi Ruhi Müştehi'nin yaptığı bir heyet Mısır'a doğru harekete geçti.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre Kasım, Müştehi'nin ve beraberindeki heyetin Mısırlı yetkililerle abluka altındaki Gazze ahalisinin sıkıntılarının hafifletilmesi için neler yapılabileceği konusu üzerinde görüşeceğini ve bazı karşılıklı meseleler hakkında fikir alışverişinde bulunacaklarını ifade etti.

İsrail güçleri bugün Gazze'nin 1948'de işgal edilmiş topraklara açılan kuzeydeki Erez kapısını ve güneydeki Kerem Ebu Salim kapısını ani bir şekilde kapattı. İsrail ordusu adına yapılan açıklamada, dün gece Filistin İslami Cihad lideri Bessam Es-Sa'di'nin, evinin basılarak gözaltına alınmasına tepki amaçlı saldırı olabileceği endişesiyle Gazze çevresinde teyakkuz durumunu artırma amacıyla kapattığını iddia etmişti.

Gazze Şeridi'ndeki Maliye Bakanlığı İsrail güçlerinin, şahısların geçişinde kullanılan Erez kapısı ile ticari ürünlerin sokulmasında kullanılan Kerem Ebu Salim kapısını kapatmasının amacının Gazze'de ekonomik krize neden olmak olduğunu dile getirdi.

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.