Hamas: Bölgede kimseye düşman değiliz

Hamas: Bölgede kimseye düşman değiliz

Hamas Uluslararası İlişkiler Ofisi sorumlusu Ebu Merzuk, hareketin bölge ülkeleri ile ilişki politikasına dair açıklama yaptı.

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyesi ve Uluslararası İlişkiler Ofisi sorumlusu Musa Ebu Merzuk, hareketin Arap ve İslam ülkeleriyle ilişkilerini yönetimler ve halklar düzeyinde derinleştirmeye gayret ettiğini söyledi.

Ebu Merzuk, Filistin Enformasyon Merkezi’ne verdiği röportajda, Hamas’ın başka ülkelerin iç işlerine karışmadığını ve herhangi bir eksenle diğerine karşı saf tutmadığını, bölgedeki taraflardan hiçbirine düşman olmadığını, düşmanının sadece İsrail ve yönünün Kudüs olduğunu ifade etti.

İsmail Heniyye başkanlığındaki Hamas heyetinin geçtiğimiz günlerde Lübnan ve Cezayir’i ziyaret ettiğini hatırlatan Ebu Merzuk, Suudi Arabistan’la ilişkilerinde bir takım pürüzler olduğunu, 1990-2000 yılları arasında Hamas’ı temsil eden kişinin gözaltına alındığını, sorunları çözüp Suudi Arabistan’daki tutukluların serbest bırakılması için çalıştıklarını bildirdi.

Son on yılda bölgede yaşananların Hamas’ın devletler arasında durduğu yeri etkilediğini kaydeden Ebu Merzuk, kaybettiklerini yeniden kazanmaya ve ilişkileri onarmaya çalıştıklarını açıkladı.

Hedeflerinin topraklarını işgalden kurtarmak ve Filistinli mültecilerin vatanlarına dönmelerini sağlamak olduğunu belirten Ebu Merzuk, İsrail hükümetinin ve Amerika’nın bölgede İsrail'in de içinde yer alacağı bir askeri koalisyon kurmaya çalıştığına fakat bölge ülkeleri arasındaki anlaşmazlıkların böyle bir planın hayata geçirilmesine engel olabileceğine işaret etti.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.