ABD Merkez Kuvvetler Komutanından İsrail'e üst düzey ziyaret

ABD Merkez Kuvvetler Komutanından İsrail'e üst düzey ziyaret

İsrail, "İran tehdidine" karşı bölgesel aktörlerle mevcut iş birliğini genişletiyor

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) Komutanı General Michael Kurilla, İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Genelkurmay Başkanı Aviv Kochavi ve üst düzey İsrailli yetkililerle görüşmek üzere Tel Aviv'e indi.

Kurilla'nın ziyareti ABD Başkanı Joe Biden'ın Orta Doğu gezisi kapsamında İsrailli ve Suudi Arabistanlı yetkililerle görüşmesinden birkaç gün sonra geldi.

İsrailli yetkililer Biden'a hava savunma sistemleri Demir Kubbe ve halen geliştirilme aşamasında olan Demir Işın'ı incelemesine eşlik etmişti.

ABD Başkanı Biden'dan hemen birkaç gün sonra İsrail'e ziyarette bulunan Kurilla, Hava Kuvvetleri Üslerinde gözlemler gerçekleştirerek İsrail'in hava savunma sistemleri hakkında birtakım bilgiler edindi.

ABD ordusu ile İsrail silahlı kuvvetleri iş birliği daha da genişliyor

IDF sözcülüğünden yapılan açıklamada, General Kurilla'nın ziyareti İsrail Savunma Bakanlığı'na bağlı Füze Savunma Teşkilatı bünyesindeki Palmachim Hava Kuvvetleri Üssü'ne gerçekleştiği bilgisi yaplaşıldı.

CENTCOM Komutanı Kurilla ve İsrail Genelkurmay Başkanı Kohavi orada "bölgede ortaya çıkan güvenlik tehditlerinin yanı sıra bölge düzeyinde istikrarı sürdürme ve iki ulusun ortak geleceğini korumaya olan ihtiyacı" masaya yatırdı.

Kurilla'nın göreve gelmesinden bu yana İsrail'e yaptığı ikinci ziyarette ayrıca Orta Doğu'da güvenlik ve istikrarı sürdürmek esas alınırken öte yandan operasyonel kabiliyetleri ve girişimlerin teşvik edilmesi bağlamında ABD ordusu ile IDF arasındaki iş birliklerine ek katkı sağlanmasının amaçlandığı ifade edildi.

Kurilla'nın ziyaretini takriben İsrail Genelkurmay Başkanı Kohavi, ABD Silahlı Kuvvetleri ve IDF arasındaki yakın ortaklığın bölgede zorluklarla ve tehditlerle yüzleşme konusunda ortak çıkarları paylaşmasından kaynaklandığını belirtti.

Kurilla mayıs ayında İsrail'e yaptığı ilk ziyarette üst düzey yetkililerle görüşerek İran'ın nükleer programını ve Orta Doğu'daki İran destekli milislerin faaliyetlerini ele almıştı.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.