Güney Kıbrıs 'Türkiye'ye karşı' İsrail'den Demir Kubbe sistemi alacak

Güney Kıbrıs 'Türkiye'ye karşı' İsrail'den Demir Kubbe sistemi alacak

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin "Türkiye'den gelen tehditlere karşı" İsrail'den Demir Kubbe hava savunma sistemi alacağı belirtiliyor.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin İsrail'den Demir Kubbe hava savunma sistemi satın alacağı bildiriliyor.

Yunanistan merkezli Kathimerini gazetesinin haberine göre, taraflar 2021 yılının başlangıcından bu yana hava savunma sistemi anlaşması kapsamında sürdürdüğü görüşmeleri sonuçlandırıyor.

Güney Kıbrıs'ın İsrail'den edineceği hava savunma sisteminin "Türkiye'den gelen tehditlere karşı kullanılacağının" altının çizildiği haberde anlaşmada sona gelindiği aktarılıyor.

Haberde ayrıca Güney Kıbrıs Savunma Bakanlığı'nın İsrail ile söz konusu hava savunma sistemi anlaşması imzaladığı, bu kapsamda satın alma kararının uygulanmaya başlandığı ifade ediliyor.

Öte yandan haberde İsrail'den hava savunma sistemi bünyesindeki bataryalardan kaç adet temin edileceği hakkında bilgi verilmezken, Demir Kubbe'nin hangi tarihte Güney Kıbrıs'a sevkiyatının yapılacağı konusu açıklık kazanmadı.

İsrail tarafındansa konu ile ilişkin bir duyuru yapılmadı.

Güney Kıbrıs Milli Muhafız Ordusu Komutanı Demokritos Zervakis, mart ayında İsrail'e resmi bir ziyarette bulunmuş ve İsrail Genelkurmay Başkanı General Aviv Kochavi ile görüşmelerde bulunmuştu.

Bahsi geçen görüşmelerde Güney Kıbrıs tarafının Demir Kubbe hava savunma sistemi hakkında bilgi edindiği söyleniyor.

Demir Kubbe nasıl çalışıyor?

Sistem esas olarak karşı taraftan fırlatılan roketin imhası prensibine dayanıyor. Radar, kontrol-komuta ünitesi ve füze fırlatıcıdan oluşan üç parçalı sistem öncelikle karşı cepheden atılan roketi tespit ediyor, gelişmiş bir yazılım ile roketin güzergahını ve düşeceği noktayı hesaplıyor ve bu bilgi doğrultusunda roketi zararsız hale getirmek üzere üzere en yakın üniteden füze fırlatıyor.

Kaynak: Mepa News, Euronews

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.