Almanya İsrail'den 'Demir Kubbe' hava savunma sistemi alabilir

Almanya İsrail'den 'Demir Kubbe' hava savunma sistemi alabilir

Alman hükümetinin, İsrail’den hava savunma sistemi satın almayı değerlendirdiği bildirildi.

Alman hükümetinin, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal için başlattığı askeri operasyonun ardından savunmaya daha fazla yatırım yapmaya karar verdiği ve İsrail’den hava savunma sistemi satın almayı değerlendirdiği bildirildi.

Alman Federal Meclisi (Bundestag) Savunma Komisyonu Üyesi Andreas Schwarz, Rusya’nın tehditlerine karşı Almanya’nın kendisini daha iyi koruması gerektiğini belirterek, “Hızlı bir şekilde ülke geneli için füze kalkanına ihtiyacımız var. İsrail’in Arrow-3 sistemi iyi bir çözüm. Bu Demir Kubbeyi komşu ülkeler üzerinde de yayabiliriz. Böylelikle Avrupa’nın güvenliği konusunda kilit rol üstlenebiliriz" dedi.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin Bild gazetesinden aktardığı habere göre, İsrail’den hava savunma sistemi satın alınması konusunda resmi kararın henüz alınmadığı fakat Almanya Başbakanı Olaf Scholz’un üyesi olduğu Sosyal Demokrat Parti’nin bu görüşü desteklediği kaydedildi.

Haberde, Scholz’un Almanya Genelkurmay Başkanı Ebehard Zorn ile yaptığı görüşmede orduyu güçlendirmek için ayrılan 100 milyar avronun nasıl kullanılacağını ele aldığı, bu bağlamda İsrail'in "Iron Dome" (Demir Kubbe) füze savunma sisteminin gündeme geldiği, somut olarak da “Arrow-3” hava savunma sisteminin ele alındığı ancak satın alınmasına ilişkin henüz bir karar verilmediği aktarıldı.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.