ABD ve İsrail'den Kızıldeniz'de insansız araç ve yapay zeka tatbikatı

ABD ve İsrail'den Kızıldeniz'de insansız araç ve yapay zeka tatbikatı

İsrail Savunma Bakanlığı'ndan konu ile ilgili yapılan açıklamada ise Kızıldeniz'deki tatbikat "yenilikçi bir fırsat" olarak değerlendirildi.

Kızıldeniz Körfezi'nde gerçekleştirilen ikili tatbikatın amacının insansız sistemler ve yapay zeka teknolojilerini test etmek olduğu açıklandı.

"Dijital Kalkan" isimli tatbikatta ABD'ye ait insansız Devil Ray T-58 ve Saildrone Explorer deniz araçları yer aldı.

ABD Deniz Kuvvetleri Merkez Komutanlığı, gemilerin ait olduğu Görev Gücü 59'u 2021 yılının eylül ayında kurmuştu.

The Defense Post'un haberine göre, bu yapılanmanın amacının "yeni insanız sistemlerin ve yapay zekanın Orta Doğu'da kullanılmak üzere ABD deniz filosuna entegre edilmesi" olarak belirlenmişti.

Bahsi geçen görev gücünün Bahreyn ve Ürdün'de operasyon merkezleri bulunuyor.

ABD botlarının insansız olmayan İsrail tekneleriyle beraber yelken açtığı aktarıldı.

İsrail Savunma Bakanlığı'ndan konu ile ilgili yapılan açıklamada ise tatbikat "yenilikçi bir fırsat" olarak değerlendirildi.

ABD üretimi Devil Ray T-38 isimli insansız deniz aracı, 2040 kilo ağırlığında yük taşıyabiliyor ve saatte 150 kilometreye kadar hızlanabiliyor.

7 metre uzunluğundaki Saildrone Explorer uzunluğundaki diğer insansız tekne ise yönünü tayin etmek için rüzgarı kullanabiliyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.