El Kaide: ABD Ortadoğu'da İsrail öncülüğünde yeni bir savunma mekanizması kuruyor

El Kaide: ABD Ortadoğu'da İsrail öncülüğünde yeni bir savunma mekanizması kuruyor

El Kaide, ABD ile İsrail'in Ortadoğu'daki son girişimlerine ilişkin bir açıklama yayınladı.

El Kaide'nin merkez yapılanması, Ortadoğu'da ABD ve İsrail'in öncülük ettiği yeni güvenlik mekanizması girişimlerine dair açıklamada bulundu.

Geçtiğimiz ay Suudi Arabistan'ın Cidde şehrinde ABD Başkanı Joe Biden'ın ziyaretiyle bir zirve gerçekleştirilmişti. Bu zirve, bölgedeki ABD-İsrail planlarının hayata geçme adımı olarak yorumlanmıştı.

El Kaide'nin medya yapılanması Es Sahab tarafından yayınlanan açıklamada, hac sezonunun sona ermesinden ve yüz binlerce Müslümanın hacı olmasından sonra, bölgede ABD ve İsrail'in ziyaretiyle bir zirve gerçekleştirileceğinin altı çizildi.

El Kaide açıklamasında, ABD Başkanı Joe Biden'ın Arabistan'ı ziyaretinin ve Yahudilerin son dönemde Mekke ile Medine'ye girmesinin, İslam'ı Arap Yarımadası'ndan çıkarmaya yönelik planın bir göstergesi olduğu ifade edildi.

Söz konusu ziyaretlerin İslam'a ve Müslümanlara karşı açılmış açık bir savaş olduğu, dünya Müslümanlarının Arap Yarımadası'nda İslam'ın düşürüldüğü durumun farkında olması gerektiği dile getirildi.

Açıklamada, İsrail ile Suudi Arabistan'ın normalleşme girişimlerinde bulunduğunun da altı çizildi. "Filistin'i işgal eden İsrail ile normalleşilerek, Yahudi uçaklarına Mekke ve Medine semalarının açılacağı" vurgulanan açıklamada, ayrıca İsrail öncülüğünde kurulacağı ifade edilen askeri ittifaklara da atıf vardı.

El Kaide'nin açıklamasında, İsrail'in etkinliğiyle ve bölgedeki Arap devletlerinin katılımıyla oluşturulması beklenen askeri ittifakların bölgedeki İslami yapılara karşı bir ağırlık merkezi oluşturacağı ifade edildi. Bu askeri ittifakların yalnızca bölgede İsrail'in etkinliğinin artmasıyla sonuçlanacağına dikkat çekildi.

Zirvenin toplanmasının en önemli sebeplerinden birinin, Afganistan ve Irak'ta ABD'nin yenilmesi ve bu yenilgilerin ardından bölgede Amerika'nın rolünün kırılgan hale gelmesi olduğu belirtildi. El Kaide, bu kırılganlığın Ukrayna meselesiyle de belirgin hale geldiğini, Ukrayna tecrübesinin Arap yönetimlerinde, bölgede halk ayaklanmaları çıkması halinde ABD'nin savunma taahhütlerini yerine getirmeyeceğine dair bir endişeye yol açtığını vurguladı. Bu doğrultuda bölgede İsrail öncülüğünde yeni bir savunma mekanizması kurulmak istendiği kaydedildi. Bölgedeki Müslümanların günden güne uyandığı ve bunun da bölge Müslümanları adına, tüm bu planlara karşı durulması hususunda umudu artırdığı dile getirildi.

Kaynak: Mepa News

katki.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.