Hamas ile Esed rejimi yakınlaşıyor

Hamas ile Esed rejimi yakınlaşıyor

Suriye'de iç savaşın patlak verdiği ilk dönemlerde Beşar Esed rejimiyle arası açılan Hamas, İran destekli Şam yönetimiyle ilişkilerini yeniden canlandırıyor. 

Analistler bu değişimin Hamas'ı, İsrail'e karşı Suriye'nin yanı sıra Lübnan merkezli Hizbullah ve Yemen merkezli Husileri de kapsayan İran öncülüğündeki eksene daha da yakınlaştıracağı değerlendirmesinde bulunuyor.

Euronews'in haberine göre Gazze'nin yönetimini elinde bulunduran Hamas grubu yetkililerinden oluşan bir heyetin gelecek hafta Suriye'nin başkenti Şam'ı ziyaret etmesi bekleniyor.

Hamas'tan geçen ay yapılan açıklamada, Esed liderliğindeki rejim ile yeniden gelişen ilişkiler 'Filistin ulusunun çıkarına' olarak nitelendirildi.

Ankara'nın, İsrail'in yanı sıra diğer bazı Arap ülkeleriyle son dönem yeniden hız kazanan diplomatik ilişkilerine dolaylı olarak atıfta bulunan Hamas, süreci, "davamızı ve ulusumuzu çevreleyen hızlı bölgesel ve uluslararası gelişmeler" ifadeleriyle tanımlıyor.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum